Annons
Annons


Kvalitet på Crafoord


Ring Wiwen Nilsson

 

Imorgon lördag har Crafoord Auktioner i Lund sin höstkvalitetsauktion. Totalt ska 237 nummer av alla möjliga slag klubbas iväg. Många av dessa har en lokal förankring till Skåne. Inte minst den fina avdelningen föremål formgivna av Wiwen Nilsson som var verksam i just Lund. Bland annat tre stycken par ljusstakar, bricka, cocktailglas och en stor avdelning smycken. Min egen favorit är den häftiga guldringen med bergkristall här ovan. Den är tillverkad i Lund 1965 och är värderad till  15 000 SEK.

Annons

Vas ”Ronces” René Lalique

Vacker och ovanlig smaragdfärgad vas formgiven av René Lalique omkring 1921. Modellen heter ”Ronces” och har dekor av björnbärsrankor och finns i flera olika färger. Vasen är värderad till 20 000 SEK.

Spegel art nouveau

Riktigt häftig spegel i art nouveau stil från 1900-talets början. Vid en första anblick ser den ut att vara tillverkad i brons och förgylld metall. Men den är faktiskt i betsad och svärtad mahogny och de förgyllda delarna är skuret i trä. Häftigt hantverk! Spegeln som mäter 117 x 80 cm är värderad till 10 000 SEK.

Matta Märta Måås-Fjetterström

Härlig matta från Märta Måås-Fjetterström. Modellen heter ”Joakim” och detta exemplar är tillverkad efter 1942, vilket man ser på märkningen ABMMF som infördes efter Märta Måås-Fjetterströms död 1941. Värderad till 40 000 SEK.

Brosch Wiwen Nilsson

Underbar brosch i sterlingsilver formgiven av Wiwen Nilsson. Tillverkad 1952 och föreställande två stycken tranor. Värderad till 10 000 SEK.

Ni hittar katalogen med samtliga objekt hos Crafoord Auktioner

LÄS OCKSÅ

DELA (0)
PINNA (0)Annons


Laddar