Annons
Annons


Lokala godbitar hos Crafoord i Lund


Imorgon klubbas vårens kvalitetsauktion hos Crafoord Auktioner i Lund. Auktionen innehåller allt från antikviteter och konst till modern design och samtidskonst. Självklart innehåller auktionen också en fin avdelning från stadens egen gigant, silversmeden Wiwen Nilsson.

Annons

Ljusstakar bysantinska modellen Wiwen Nilsson

Dessa ljusstakar kanske inte är det som man normalt förknippar med Wiwen Nilssons design. Den är ju ofta mer stel och kantig. Men jag tycker dom är oerhört läckra. De kallas för den bysantinska modellen och det finns även skålar och bägare av samma typ. Jag skulle definitivt kunna tänka mig att ha ett sideboard med 6-8 stycken sådana här ljusstakar på…

Gräddkanna, sockerskål och bricka Wiwen Nilsson

Det här lilla setet om tre delar är lite mer typisk för det man tänker på när man hör Wiwen Nilsson. Setet består av en sockerskål, gräddkanna och ett fat.

Tvättsvamp Hans Hedberg

Maffig tvättsvamp i starkeldsfajans formgiven av Hans Hedberg. Riktigt härlig röd glasyr!

Piano jugend Jöns Mårtensson

Det här pianot är ett fantastiskt konsthantverksobjekt från jugendperioden. Det är utfört av träsnidaren Jöns Mårtensson i Lund vid tidigt 1900-tal. Ett objekt av i mitt tycke museal kvalitet. Utropspriset? 4000 kronor. Köpläge! Oerhört mycket hantverk för pengarna.

Alla bilder från Crafoord Auktioner.

LÄS OCKSÅ

DELA (0)
PINNA (0)Annons


Laddar