Annons
Annons


Nu börjar auktions och loppissäsongen!


För många är sommaren synonym med att springa på loppisar och ”bonnauktioner”. Framförallt är juli månad den stora månaden för loppisar och auktioner. Vi är snart där och jag tänkte därför dela med mig av mina bästa loppistips. På fredag får ni veta mina bästa tips när man går på auktion.

Annons

Loppis i Hälsingland 2016

Att vara framgångsrik på loppis är en vetenskap i sig. Många människor säger att det inte går att fynda på loppisar längre, det stämmer inte. Det går absolut att fynda på loppisar om man är kunnig, förberedd och intresserad. Samt har en liten gnutta tur. Här är lite tips som jag alltid har i bakhuvudet när jag går på loppis:

  • Köp något snabbt! Gå inte och vänta på det stora fyndet utan köp något ganska omgående så du kommer in i ”köp-mode”. Annars är det lätt hänt att du går och drar på det och håller extra hårt i plånboken.
  • Pruta är tillåtet – men inom rimliga nivåer, var inte oförskämd. Bär du dessutom med en påse med saker i ena handen så ser säljaren att du är en seriös köpare och inte någon som slösar hens tid.
  • Försök plocka ihop flera saker från samma säljare. Då är det lättare att förhandla om ett paketpris.
  • Gå flera varv och byt håll flera gånger, gå både medsols och motsols. Ibland kan man se föremål från en annan vinkel trots att man redan gått förbi det bordet flera gånger.
  • Fråga om säljaren har fler saker av samma typ. Ibland döljer det sig kul saker nedpackade i lådor under bordet. Passa även på att fråga om det finns någon intressant historik kring föremålet.
  • Kolla noga efter skador så du inte blir besviken när du kommer hem med fyndet.
  • Ta alltid med kontanter OCH kort. Många säljare tar även swish nu för tiden. Du vill inte behöva tacka nej till ett fynd bara för att du inte kan betala för det.
  • Sist men inte minst. Följ magkänslan! Jag har aldrig ångrat något jag har köpt bara sådant som jag inte har köpt för att jag tvekat. I 99 fall av 100 har föremålet varit sålt när jag senare gått tillbaka.

Bra saker att ha med sig:

Fulladdad mobiltelefon

Lupp/förstoringsglas

En bra påse att stoppa fynden i

Papper och penna

Vatten

Kontanter(denna går inte att tjata för mycket om)

 

Degeberga Antikmarknad 2015 kl 06.00

En av mina absoluta favoritloppisar(som egentligen inte är en riktig loppis) är Degeberga Antikmarknad. Tredje söndagen i juli varje år drar marknaden igång klockan 8 på morgonen vid hembygsgården i lilla Degeberga på Österlen. Bilden här ovan är lugnet före stormen klockan 6 på morgonen(dom som är riktigt hardcore sover i bilen på parkeringen bredvid). Faktum är att dom första affärerna brukar göras redan vid halv 6 snåret på morgonen. Degeberga missar jag väldigt ogärna!

Påse från Brio

Ett typiskt fynd man kan hitta på Degeberga. En gammal påse från Brio leksaker. Degeberga innehåller allt mellan himmel och jord men något som förekommer extra mycket är skånsk allmoge, keramik och gamla reklamföremål.

Loppis Agunnaryd

En annan loppis i sommar som ser ut att kunna bli en riktig höjdpunkt är Loppis Agunnaryd. Tyvärr kommer jag missa den själv dock… Det är ett gammalt antikhandlarlager som ska tömmas på en tvådagarsloppis i Agunnaryd, Småland. Loppisen är nu i helgen 1-2 juli kl. 12-17. Följ @loppisagunnaryd på Instagram för en försmak på vad som kommer finnas på loppisen. Bland annat en stor mängd lampkupor som ni ser här ovanför. Missa inte! Jag tror det kommer bli ett fantastiskt tillfälle att hitta udda och roliga inredningsprylar.

60-tals jeans i nyskick hos Loppis Agunnaryd

 

För den som inte hinner gå på Degeberga Antikmarknad så kan Markaryds Antikmarknad söndagen 20 augusti vara ett bra alternativ. Har själv aldrig varit på den men funderar starkt på att göra ett besök i år. Har hört rykten om att den kan vara riktigt bra ibland.

I Stockholms-trakten där jag håller till så anordnas det ju också en stor mängd bakluckeloppisar och liknande. Håll koll på Loppistajm.se för datum för dessa.

Det börjar onekligen rycka i min loppis-nerv nu måste jag erkänna. Vi kanske ses i sommar när vi är ute på fyndjakt!

LÄS OCKSÅ

DELA (6)
PINNA (0)Annons


Laddar