Annons
Annons


Porslinets dag i Gustavsberg


Det har varit skralt med inlägg här på sistone då de senaste 3 veckorna har bestått av semester. Eller ja, besök på loppisar, auktioner och i antikaffärer är ju nästan som jobb för min del. Men det är ju svårt att låta bli dom där loppisskyltarna.

För er som fortfarande är lediga skulle jag vilja tipsa om en utställning som pågår på Gustavsbergs museum fram till den 3 september. Utställningen är tillägnad Wilhelm Kåge, i mina ögon Sveriges främsta keramiker, då det är 100 år sedan han anställdes på Gustavsberg 1917. Den innehåller både hans konstgods och serviser ritade av Kåge. Jag har själv inte varit där än men vill verkligen se utställningen så får försöka hinna dit innan den stänger.

Passa på och gör besöket nu på söndag 27 augusti, då anordnas Porslinets dag i Gustavsberg kl. 11-16. Då brukar det vara öppet bakom kulisserna i fabriken och man kan vandra runt på helig mark, åtminstone för oss keramiknördar. Utanför muséet anordnas även keramikmarknad och man kan testa på porslinsmålning.

Annons

Vas Argenta av Wilhelm Kåge, Nyköpings Auktionsverk.

En favorit av Wilhelm Kåge är serien ”Argenta” formgiven för Stockholmsutställningen 1930. Namnet Argenta kommer från ordet argentum, som är silver på latin. En riktig klassiker inom svensk 1900-tals formgivning.

LÄS OCKSÅ

DELA (0)
PINNA (0)Annons


Laddar